XXXI Mostra de Teatre. Reclam 2023

 

“Este cuerpo roto”, de Cia Abab

 

Dijous, 16 de novembre de 2023, Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló

A les 18.30 i a les 19:30 hores. Cada sessió està limitada a 50 espectadors. 45 minuts de duració

Premeu ací, per a reservar assistència gratuïta

 

En “Este cuerpo roto” el públic participa d’una proposta teatralitzada immersiva en la qual forma part d’una exposició creada per diferents artistes europeus. Cadascun d’ells planteja una de les parts del viatge de Bila Nihaya, un immigrant que, com molts altres immigrants, va intentar arribar a les costes europees.

L’obra és una reflexió sobre la immigració actual i com des dels sectors artístics i intel·lectuals es continua plantejant un discurs post-colonialista, narrant la història des d’una visió europea pròpia i privilegiada.

Així, el públic, en aquesta exposició-teatral, viu una experiència única, perquè ha de realitzar un itinerari a través de diferents obres, alhora que és part activa de les creacions exposades, arribant a conformar la bandera d’Europa amb la llanterna dels telèfons mòbils al voltant del cos d’un immigrant. Durant l’acció els assistents viatjaran en una patera, del qual només alguns d’ells podran arribar a les costes canàries. Així es desenvolupa un itinerari que haurà d’anar resolent-se a través de l’escaneig de codis QRs. D’aquesta manera es planteja una reflexió a través de la participació perquè el públic es veu sorprés constantment, peça rere peça, sent l’última de totes elles el propi cos de l’immigrant, que és una obra d’art més del circuit realitzat. Com a conseqüència, el públic, que ha estat caminant al voltant del cos de Bila Nihaya, una vegada acabada l’exposició, acabarà coneixent les vicissituds del seu viatge.

Aquesta acció expositiva teatral planteja una reflexió sobre la immigració i el racisme des de la postura de privilegi euro-centrista, generant una experiència profunda i duradora en l’espectador.

“Este cuerpo roto” està interpretat per Junior Severo, amb text i direcció de Miguel Ángel Sweeney. Aquest és el primer espectacle de la Cia Abab, amb el que va guanyar el VII Premi de la Funfación SGAE – Russafa Escènica edició 2023” en destacar el treball textual, així com el seu accent social.