Cicle de concerts “Els imprescindibles de San Miguel”

Carlos Tena: “Refr(akt)ion”

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (carrer d’Enmig, 17. Castelló).

Divendres, 25 de juny, 19:30 hores.

Entrada gratuïta amb reserva prèvia en cultura@fundacioncajacastellon.es · Informació al telèfon 964 232 551. Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala

 

Refr(akt)ion és un concert que pretén crear un viatge sensorial que mostre la realitat comunicativa, emocional i reflexiva que vivim; una multiplicitat ontològica representada a través d’una disparitat ressonant. En una època en la qual la tecnologia ens permet seguir connectats malgrat la situació sanitària global, seguim vinculats amb el nostre context social? La nostra capacitat comunicativa i expressiva ha sigut minvada pels mitjans digitals? Som un ressò del que va ser la nostra societat abans de la pandèmia? Ens hem escindit de la nostra capacitat introspectiva emocional?

 

Programa:

  • Strenght (1997) Agustín charles. Saxofó alt solo
  • Mute Materie (2010/2014) Nadir Vassena. Saxofó alt i electrònica
  • Au fil d’une note, des colliers (2013) Mathieu Corajod. Saxofón soprano solo
  • Sequenza VIIb (1969/1993) Luciano Berio. Saxofón soprano solo
  • Reed Phase (1966) Steve Reich. Saxofón soprano i electrònica

 

Carlos Tena González va nàixer a Castelló de la Plana en 1993. Va realitzar els seus estudis superiors sota la tutela de Juan E. Ferrandis en el Conservatori superior de música Salvador Seguí de la seua ciutat. Posteriorment va estudiar en la Hochschule für Musik de Basilea el Màster of Arts in Musical Performance guiat per Marcus Weiss, en el qual va aconseguir la més alta qualificació possible. Al mateix temps, sentint-se atret per altres visions de la música i la interpretació, va poder treballar al costat de músics de gran renom com Ferenck Rados, Silvia Simionescu, Pierre Stephan, Claude Delangle, Marie-Bernadette Charrier, Rudolf Kelterborn, Georges Aperghis i Frederick Hemke.

Com a solista i després d’haver guanyat el concurs “Schlusskonzerte mit Orchestre” de la Hochschule de Basilea en 2018, va tocar al costat de la Chamber Academy Orchestra de Basilea. Aqueix mateix any també va obtindre l’esment d’honor en el BOG Competition (Basilea). En 2019 i 2017 va ser finalista en el prestigiós concurse Joventuts Musicals d’Espanya. Durant el 2019 ha rebut diversos guardons com el segon premi en el XXVI Concurs Nacional d’Interpretació ‘Vila de Cox’ (Espanya), tercer premi en la categoria “IX-Saxophone” del North International Music Competition i el Gold Award en el Brilliant Talent Discovery International Music Competition. Al seu torn, ha col·laborat amb la Juventus Musica Orchestra (Basilea), XASAX i Zone Experimental (Basilea).

La seua labor interpretativa li ha portat a participar en molts festivals internacionals. Ha pogut tocar en grans esdeveniments com Xile SaxFest, Trobada internacional universitari del saxofon (Ciutat de Mèxic, Mèxic), II Eursax (Porte, Portugal), Zurich SaxFest (Suïssa), Festival de música contemporània de Darmstadt (Alemanya), congrés mundial del saxofon a Zagreb (Croàcia), KlangBasel (Basel, Suïssa) i Saxopen’15 (Estrasburg, França). També ha realitzat recitals fora del panorama nacional en països com el Perú, Itàlia i Estònia.

En la seua faceta com a pedagog, també ha impartit classes magistrals en la UNAM (Mèxic), el Conservatori Superior de música de Badajoz i el Conservatori Nacional de música de Lima. Al mateix temps és professor de saxofon en el curs d’alt rendiment KlexosLab.

Quant a la seua activitat en la música de cambra, és membre fundador del ensemble que impulsa la música de nova creació, Klexos. Al mateix temps també forma part de Essenz Duo al costat de la pianista Mª Dolores Revilla.

Ha sigut becat per Foundation Thorens, DOMS Stiftung, Haiku Stiftung, LYRA Stiftung, Culturarts València, Acció Cultural i Stipendienfonds der Dozierenden der Hochschule für Musik. Des de 2020 és artista de la prestigiosa marca de saxofons artistes de Henri Selmer París.