CaixaBank i Fundació Caixa Castelló donen suport a projectes mediambientals a Castelló

 

 

  • Les entitats Canopia Cooperativa Valenciana, Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat i Interpreta Natura han sigut seleccionades en el marc de la ‘Convocatòria de Medi ambient 2022’ llançada a nivell nacional i dotada amb un milió d’euros.
  • La convocatòria, a la qual s’han presentat un total de 165 iniciatives a nivell nacional, de les quals 7 pertanyen a Castelló, té per objectiu donar suport a projectes encaminats a la millora del patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental, l’economia circular i el desenvolupament rural.

 

Castelló, 1 de desembre de 2022

CaixaBank i Fundació Caixa Castelló han seleccionat tres projectes mediambientals a la província de Castelló en el marc de la ‘Convocatòria de Medi ambient 2022’ llançada a nivell nacional i dotada amb un milió d’euros.

A aquesta edició s’han presentat un total de 165 iniciatives que tenen per objectiu donar suport a projectes encaminats a la millora del patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental, l’economia circular i el desenvolupament rural.

Les iniciatives beneficiàries de la convocatòria han sigut:

  • Canopia Cooperació Valenciana, amb el projecte CuinaLab, obrador compartit a Almedíxer per a fomentar la creació de microempreses i l’elaboració de productes alimentosos artesanals locals amb formació i residència gastronòmica.
  • Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat, amb un projecte de sostenibilitat comunitària i responsabilitat enfront del canvi climàtic a través de la participació de la població reclusa.
  • Interpreta Natura, amb un projecte pilot d’unitats locals de gestió d’ecosistemes per a la restauració d’ecosistemes forestals mitjançant nuclis de vegetació amb implicació públic-privada i conscienciació de la comunitat.

A la convocatòria s’han pogut presentar entitats privades, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d’un any i la seu del qual siga a la província de Castelló. Les iniciatives s’han emmarcat en alguna de les següents tipologies:

  • Biodiversitat: projectes que fomenten la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d’aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen. En particular, es tracta de projectes que fomenten la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill.
  • Economia circular. Projectes que ajuden a reduir i reciclar residus, amb esment especial als plàstics.
  • Innovació ambiental. Projectes que proposen innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resulten útils per a reduir o evitar el mal ambiental).
  • Repte demogràfic vinculat a l’impacte ambiental. Projectes que impliquen lluita contra la despoblació, el desenvolupament rural i que, alhora, tinguen un component de protecció ambiental o d’impacte ambiental positiu.

El compromís social de CaixaBank és també un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L’entitat gestiona la seua activitat diària en el marc d’aquest compromís, respectant l’entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini.