Cicle de xarrades-col·loqui “En primera persona”

Ángel Martín: “Por si las voces vuelven”

Dimecres, 23 de febrer, 19.30 hores. Sala d’Actes la Càmera de Comerç de Castelló (Av. dels Germans Bou, 79. Castelló)

Invitacions esgotades. Entrada únicament per a les persones a les que la Fundació Caixa Castelló ha confirmat prèviament la possibilitat d’accès.

Emissió en directe a través del canal de Youtube de la Fundació Caixa Castelló o prement aquí

 

El periodista Ángel Martín (Barcelona, 1977) va ingressar en l’ala de psiquiatria de l’Hospital Puerta del Hierro de Madrid per un brot psicòtic al juny de 2017, on va romandre quinze dies. A causa de la gravetat del seu estat va arribar a estar lligat al llit per a evitar la possibilitat d’autolesió.

En aquest moment, Martín s’ha plantejat l’objectiu de normalitzar i acabar amb els tabús sobre la salut mental. Per a això presenta Por si las voces vuelven, on reflexiona sobre com la malaltia mental li ha obligat a passar per un difícil procés de reconstrucció, narrant la seva pròpia experiència per a ajudar a uns altres que puguin patir-la.

 

Ángel Martín és presentador, monologuista, guionista, actor, músic, streamer… i és considerat un dels humoristes més prestigiosos del nostre país. Va començar la seva carrera en Paramount Comedy com a còmic d’estand-up, faceta que continua mantenint en actiu. A més de participar en diversos programes televisius com a Noche sin tregua o La noche con Fuentes i Cia., va ser guionista de la sèrie popular Siete vidas.

El seu salt a la fama es va produir, en gran part, gràcies a l’èxit irresistible del programa Sé lo que hicisteis, que presentava juntament amb Patricia Conde. Poc després, va presentar el programa de divulgació científica Òrbita Laika en La 2. Més tard va tornar a la televisió per a presentar WifiLeaks, una altra vegada de la mà de la seva companya Patricia Conde, amb la qual va repetir a Donar cera, Pulir #0, tots dos en Movistar+. En 2020 va arrencar el pódcast Misterios cotidianos, juntament amb José Lozano, i va començar a pujar en el seu perfil de Twitter l’Informatiu matinal per a estalviar temps, on dia a dia recull les principals notícies en un to humorístic i desenfadat. Els seus vídeos han arribat a aconseguir el milió de visites diari.