Cicle “Art, Innovación y Tecnologia”

5,7” taller de videoart amb mòbil per a joves de 8 a 14 anys

Casa Abadia (2ª planta), del 27 al 29 de desembre.

Grup 1: de 10:00 a 11:30 hores. Grup 2: de 11:30 a 13:00 hores.

Activitad organitzada en col·laboració amb la Diputació de Castelló.

 

La Fundació Caixa Castelló vol acostar l’art i la tecnologia als més joves a través d’aquest taller pràctic de creació d’una obra de videoart que ens introduirà en les pràctiques dels artistes audiovisuals. Per a açò treballarem amb projectes sobre les emocions dels participants, fomentant la seua creativitat a través de l’experimentació amb mitjans audiovisuals en una peça de videoart grupal.

El taller és pràctic, els participants aprendran a ser reflexius, a explorar, a documentar-se i a transmetre sensacions incorporant el vídeo d’una manera lúdica sobre la realitat que els envolta. Una activitat que permet desenvolupar capacitats d’expressió creatives a través de l’experimentació amb mitjans audiovisuals. Un taller on l’art es configura també com a mitjà d’integració i participació social de la nostra realitat.

A partir d’un guió, escenografia, enregistrament-rodatge i muntatge-edició, els joves aprendran a ser reflexius, a explorar, a documentar-se i transmetre sensacions, incorporant el vídeo, mitjançant el joc, a la realitat que els envolta, en la qual l’art es configura com a mitjà d’integració i participació social de la nostra realitat.

El taller es realitzarà a partir de grups reduïts de xiquets i xiquetes. La Fundació Caixa Castelló disposarà dels materials i mitjans necessaris.

  • 1ª sessió: servirà per a conèixer-nos i descobrir a artistes que treballen amb els mitjans audiovisuals com a transmissors de sentiments i emocions, a més de parlar de la importància del bon ús dels mitjans tecnològics i les xarxes socials. Finalment, generarem la idea i conceptes a treballar.
  • 2ª sessió: començarem a treballar amb les idees i a resoldre les qüestions tècniques i la seua adequada transmissió mitjançant el mitjà. Començarem a gravar els fragments de vídeos que més tard editarem.
  • 3ª sessió: acabarem d’editar els nostres videoarts i realitzarem un visionat dels mateixos obert a les famílies.

Objectius:
– Fomentar la creativitat
– Conèixer nous llenguatges artístics contemporanis
– Treballar amb les noves tecnologies
– Reconèixer i transmetre les emocions mitjançant el *videoarte
– Treballar en equip

El taller serà impartit per l’artista multidisciplinar Alejandro Mañas, que incorpora els medis audiovisuals a les seves produccions artístiques.