Visitants: “Primera mascletà de Magdalena: Mascletà poètica”

 

Dijous, 9 de març, 19.30 hores. Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló (Enmig, 17. Castelló)

Entrada lliure amb reserva d’invitació gratuïta prement aquí

 

Mascletà poètica és una intervenció escènica participativa amb soroll, poesia i moviment en la qual una ‘mascletá’ metafòrica, constituïda per un ‘tret’ successiu i sorollós de traques, masclets, carcasses i altres elements pirotècnics organitzats en ascens rítmic, pròpia de les festes valencianes, es presenta per a expressar sensacions, sentiments o emocions mitjançant les paraules, els sons, el ritme, i especialment a través de la poesia. L’objectiu d’aquesta instal·lació és generar una catarsi col·lectiva amb moments de celebració artística.

Visitants transita per l’escena artística des de 1989 i des de llavors ha fomentat la cerca de nous llenguatges escènics. El nucli de la companyia està format per Sònia Alejo, Tomás Ibáñez i José Carlos Bellver. Els seus espectacles es mouen entre el teatre de text, pirotècnia, animacions i intervencions. Han creat multitud de projectes de diferents formats, alternant i fent dialogar disciplines en les seues creacions, fonamentalment per a e espai públic.

Els seus espectacles alternen el treball en sala i carrer. Hugostein (1989), Pirates! (1991), La família Vamp (1992), Estranys en la nit (1993), Marató (2006), La mar de Gai (2008), Judith i Paul (2012), entre altres, abordant temàtiques des d’una dimensió social com els refugiats, la destrucció de l’entorn, o l’Alzheimer. Espectacles com Hugostein, Famdefoc, o Humanity Experience, incorporen la pirotècnia, un dels elements identitaris de la companyia.