Cicle de xarrades-col·loqui “De Razones y Hombres”

Pedro García Aguado i Francisco Castany Mena: “A salvo en la red: Cómo proteger y educar a tus hijos en Internet y las redes sociales”

Auditori i Palau de Congressos de Castelló (Av. de la Mare de Déu del Lledó, 50, 12004 Castelló de la Plana).

Dilluns, 20 de novembre, 19:00 hores.

Entrada per invitació gratuïta a arreplegar en la Casa Abadia de la Fundació Caixa Castelló (Plaça de l’Herba, s/nº, 2º pis, 12001 Castelló de la Plana) a partir del dia 15 de novembre.

 

Pedro García Aguado és coach dels programes “Hermano Mayor” i “El Campamento”. Ha sigut un dels millors waterpolistas espanyols: campió olímpic a Atlanta ’96, campió del món en Perth ’98, 565 vegades internacional, 7 vegades campió de lliga i 6 vegades campió de la Copa del Rei. No obstant açò, aquesta reeixida carrera esportiva coincideix amb una immersió en el món de la nit, l’alcohol i les drogues. En l’actualitat, totalment rehabilitat, és terapeuta i *coach de superació i compagina la seua labor en televisió amb l’assessoria especialitzada en diferents àrees relacionades tant amb la malaltia de l’addicció com amb els trastorns de conducta en adolescents, compartint la seua experiència para servisca d’exemple als joves.

Francisco Castany Mena ha sigut durant set anys tutor en el projecte Aula Oberta, enfocat per a alumnes amb desmotivació, baixa autoestima, trastorns conductuals, absentisme, necessitats educatives especials, en risc social o retard significatiu de l’aprenentatge. Mena escriu per a portals educatius i premsa local i col·labora com a assessor i orientador familiar en el centre Tempus, dirigit per Pedro García Aguado, en el qual ofereix ajuda en l’educació de xiquets, contra el fracàs escolar, els casos de trastorns de conducta en adolescents així com orientació i assessorament als familiars de joves amb problemes d’addicció.

De la mà de Pedro García Aguado i Francisco Castany Mena arriba a Castelló, convidat per la Fundació Caixa Castelló, el tercer lliurament del projecte «Aprendre a educar», centrat aquesta vegada en un tema tan preocupant, complex i actual com la manera en què hem de protegir als nostres fills en Internet i les xarxes socials.

Quan he de comprar-li un Smartphone al meu fill? He d’establir unes normes d’ús? Com li protegisc dels riscos d’Internet? Com controle que no patisca o faça ciberbullying?

Des del seu projecte «Aprendre a educar», Pedro García Aguado i Francisco Castany Mena posen l’accent en l’educació familiar com a factor clau de protecció per a prevenir possibles dificultats amb els fills endinsant-se en les noves tecnologies i mostrant a pares i professors com educar en el seu ús i ens ensenyen que les noves tecnologies, usades de forma correcta, poden convertir-se en grans aliades.

 

En acabar l’acte Pedro García Aguado i Francisco Castany Mena signaran exemplars als interessats.