Cicle de xarrades-col·loqui «En primera persona»

Pablo Pineda: «La diversitat en primera persona»

Dimecres, 14 d’octubre, 19:30 hores. Sala de Recepcions de la Diputació de Castelló. amb la col·laboració de Fundació Adecco.

AFORAMENT COMPLET. ESGOTADES TOTES LES INVITACIONS

 

Pablo Pineda va nàixer a Màlaga en 1974 sent el menut de 4 germans. Pablo va culminar tots els seus estudis amb èxit i va arribar finalment a la Universitat de Màlaga on es va diplomar en Magisteri, convertint-se així en el primer universitari europeu amb síndrome de Down. Per a Pablo, la seua arribada a la Universitat es deu a la labor dels seus pares, els qui van lluitar per la seua autonomia i independència, i a alguns professors que van saber apreciar les seues capacitats, prestant-li un gran suport.

Pablo Pineda és conferenciant i actor guardonat amb la ‘Concha de Plata’ al millor actor en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià de 2009 per la seua participació en la pel·lícula “Yo, también” en la qual interpreta a un llicenciat universitari amb síndrome de Down. Pablo també és escriptor, en 2013 va publicar el seu primer llibre, “El repte d’aprendre”, i en 2015 arribaria el segon, “Xiquets amb capacitats especials: Manual per a pares”.

Des de 1990, Pablo realitza jornades de sensibilització i conferències a Espanya, Europa i fins i tot Amèrica per a integrar en la vida real a les persones amb discapacitat. També ha participat en fòrums de màxim nivell en la Comissió Europea i en Nacions Unides. Des de l’any 2010 Pablo treballa en la Fundació Adecco abanderant la diversitat i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones i especialment treballa pels drets de les persones amb discapacitat. El seu treball en la Fundació Adecco com a Consultor de diversitat li permet dur a terme tasques de sensibilització i formació per a empreses i per a la societat en general, la qual cosa li converteix en un referent internacional en l’àmbit de la discapacitat, la diversitat i la igualtat d’oportunitats.