Taller olfactiu

Olor de La Vilavella: Percepcions olfactives de Colección olorVISUAL

 

Dimarts, 21 de setembre, 19.00 hores. Casa de la Cultura Manuel Vicent (Carrer Santa Bàrbera, 4. La Vilavella).

Aforament limitat. Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala.

El taller s’organitza amb la col·laboració de la Fundación Ernesto Ventós.

 

 

Taller per a públic de totes les edats organitzar a partir de l’exposició “Olor de Castelló: Percepcions olfactives de Colección olorVISUAL”. Aquesta exposició, que es va mostrar a la sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló, reflexionava sobre la història de la ciutat de Castelló a partir de quatre cultius significatius: cànem, garrofes, taronges i arròs; així com en el mar i el port; tots ells part indispensable de la seva història. Olorant cada vegetal es relacionen diferents obres de colección olorVISUAL.

La colección olorVISUAL de la Fundación Ernesto Ventós té un punt de partida molt concret: la relació d’Ernesto Ventós amb l’olor (ell era perfumista i tenia olfacte absolut) i el mon visual. La visita incorporarà un taller olfactiu on experimentarem amb les diferents essències.

Objectius:

  • Relacionar la natura i els paisatges amb les seves olors i l’art contemporani.
  • Connectar l’olor amb les vivències i records personals.
  • Reflexionar sobre el paper dels nostres sentits per establir les relacions amb el món i les formes de percebre allò que ens envolta.

La visita dinamitzada consta de dues parts. A la primera part es visita l’exposició i a la segona es desenvolupa una petita activitat pràctica relacionada amb l’exposició i els temes que s’han tractat.

Duració aproximada: 40 minuts.