Inici Museu de la Taronja

Museu de la Taronja

La Casa Conill, situada al carrer Major de Borriana, en ple centre històric de Borriana, és una casa d’arquitectura modernista valenciana de principis de segle, alberga des de 1995 el Museu de la Taronja.

En el museu es planteja un recorregut per l’evolució històrica de l’agricultura tarongera, el comerç, transport i la publicitat de la indústria dels derivats dels cítrics en un període històric que abasta des de finals del segle XVIII fins als nostres dies. L’Arxiu-Biblioteca compta amb més de 6.000 documents amb una col·lecció de més de 5.000 marques tarongeres, més de 1.000 fotografies i nombrosos exemplars de paper de seda usats per a embolicar les taronges.

Aquest singular immoble, bell exemple d’eclecticisme modernista, fonamentalment en els ferros és model de domicili privat d’un comerciant burgès de Borriana. L’edifici es troba entre mitgeres de planta baixa més dues altures, amb tres buits per planta central de façana simètrica.

Balconada en el pis principal i balcó en l’eix central de façana en el segon pis. Presenta a més una façana monumentalitzada gràcies als arcs dels buits de planta baixa i als elements decoratius en impostes, cornises, muntants i coronació.

La Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Castelló va comprar al maig de 1950 l’edifici. Primer es va utilitzar com a oficina bancària i habitatges, amb diverses restauracions, dedicant-se finalment per a edifici de l’Obra Social de la Caixa.

L’any 1988 s’encarrega als Arquitectes Fernando Zaragoza i Jaime Prior la restauració de l’edifici per a ús com a centre cultural, procedint al buidatge total del mateix excepte la façana per trobar-se protegida. En l’actualitat l’edifici s’utilitza com a Museu de la Taronja.

Suscríbete a nuestro newsletter

    Responsable de los datos: Fundación Caja Castellón | Finalidad: Responder a la solicitud de información o sugerencias realizadas | Legitimación: Tu consentimiento de forma expresa | Destinatario: No se cederán datos a Terceros | Derechos: Tienes derecho al acceso, rectificación, supresión, limitación, portabilidad y olvido, para más información accede a la política de privacidad.

    He leído y acepto la Política de Privacidad

    Suscribirse al newsletter