Cicle de xarrades-col·loqui «En primera persona»

Julia Navarro: “De ninguna parte”

ACTIVITAT POSPOSADA. S’INFORMARÀ DE LA NOVA DATA COM MÉS PROMPTE MILLOR

 

Abir Nasr és un adolescent que presència, impotent, l’assassinat de la seua família durant una missió de l’exèrcit israelià en el sud de Líban. Davant els cadàvers de la seua mare i germana xicoteta, jura que perseguirà els culpables durant la resta de la seua vida.

Nit rere nit l’amenaça d’Abir irromp en el somni de Jacob Baudin, un dels soldats que ha participat en l’acció mentre complia amb el servei militar obligatori, enfrontant-se al dilema de lluitar contra enemics que no ha triat. Jacob, fill de pares francesos, no deixa de sentir-se un emigrant a Israel i intenta reconciliar-se amb una identitat que li ve donada per la seua condició de jueu.

Després de la tragèdia, Abir és acollit per uns familiars a París, on se sent atrapat entre dos mons irreconciliables, l’asfixiant nucli familiar i la societat oberta que li ofereix llibertat i que encarnen dos joves: la seua cosina Noura, que es rebel·la contra les imposicions de l’integrisme religiós del seu pare i Marion, una adolescent bella i vitalista, de la qual s’enamora de manera obsessiva.

De ninguna parte és un viatge als confins de la consciència de dos homes que es veuen obligats a viure d’acord amb unes identitats que no han triat i de les quals és difícil escapar, les vides de la qual es tornen a creuar anys més tard a Brussel·les sota el fum de les bombes amb les quals El Cercle, una organització islamista, sembra el terror en el cor d’Europa.

 

 

Julia Navarro ha captivat a milions de lectors amb les set novel·les que ha publicat fins hui: La Germanor del Llençol Sant, La Bíblia de Fang, La sang dels innocents, Dis-me qui soc, Dispara, jo ja estic mort, Història d’un canalla y Tu no mataràs. Els seus llibres s’han publicat en més de trenta països i de Dis-me qui soc s’ha produït una ambiciosa sèrie de televisió a càrrec de Movistar+.