I Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible

 

Ampliat termini entrega fins al dimecres 23 de setembre a les 19.00 hores

 

  • La iniciativa, dotada amb 20.000 euros, està dirigida a entitats privades no lucratives que desenvolupen la seua labor a la província de Castelló i l’activitat de la qual estiga relacionada amb l’àmbit mediambiental.
  • El termini de presentació de la sol·licitud estarà obert de l’1 al 21 de setembre i podrà realitzar-se de manera online.
  • Les bases de la convocatòria poden consultar-se també en la web de Bankia En Acción.

 

Bankia i Fundació Caixa Castelló llancen la ‘I Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible’, amb l’objectiu de secundar amb 20.000 euros projectes mediambientals compromesos amb el desenvolupament sostenible i la conservació de la naturalesa a la província de Castelló.

La convocatòria, que estarà oberta des de l’1 de setembre fins al 21 d’aquest mes, va dirigida a recolzar projectes que fomenten la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, marins i d’aigua dolça; que ajuden a reduir i reciclar residus, especialment els plàstics; i que fomenten la innovació tecnològica encaminada a reduir o evitar el mal ambiental. Entre altres aspectes, es valorarà positivament l’impacte en la reducció de petjada de carboni.

Les ajudes seran destinades a entitats privades no lucratives, els estatuts de les quals recullen fins de protecció de la naturalesa i el medi ambient a la província de Castelló. Les sol·licituds podran presentar-se de manera online a través de la webs de Bankia En Acción.

 

Els projectes seran valorats per un jurat compost per representants de la Fundació, de Bankia i d’una assessoria tècnica especialitzada, i la resolució es donarà a conéixer al novembre.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que “en l’actual crisi provocada pel Covid-19 és necessari replantejar-nos el nostre futur com a societat i això no ho podem plantejar sense una perspectiva verda”. “Per això, des de Bankia volem contribuir al fet que aquesta eixida siga el més sostenible possible en termes mediambientals i volem fer costat a totes aquelles associacions que treballen amb aquest objectiu”, ha afirmat.

El president de Fundació Caixa Castelló, Juan Antonio Llopis, ha assenyalat que “el medi ambient ha sigut sempre, i no sols ara, una de les inquietuds socials de la Fundació Caixa Castelló. Per a això, a més de gestionar espais d’alt valor ecològic, continuarem executant projectes d’educació ambiental, formació i informació mitjançant cursos i cicles específics amb l’objectiu de desenvolupar iniciatives tendents a la protecció, promoció, conscienciació i conservació de l’entorn natural; i aquesta convocatòria servirà per a reforçar aquesta línia de treball”.

Aquesta convocatòria s’emmarca dins de la col·laboració anual que Bankia manté amb Fundació Caixa Castelló i gràcies a la qual han posat en marxa enguany la cinquena ‘Convocatòria d’Acció Social’ destinada a donar suport a projectes socials a Castelló.

 

Bankia consolida el seu compromís amb la societat a través de cinc línies prioritàries d’acció social: ocupació i formació, habitatge, desenvolupament local i rural, discapacitat i medi ambient. L’entitat financera centra la seua inversió social en aquestes àrees i manté el seu compromís amb la societat a través de la implicació de tota la seua estructura i els seus professionals. La política de Gestió Responsable es caracteritza per ser capil·lar i pròxima en relacionar l’activitat social del banc amb la consecució d’objectius de l’entitat. Així, Bankia contribueix de manera prioritària amb cinc dels 17 ODS, Acció pel Clima (ODS 13), Treball Decent i Creixement Econòmic (ODS 8), Educació de Qualitat (ODS 4), Ciutats i Comunitats Sostenibles (ODS 11) i el ODS 17, transversal a tots ells, Aliances per a aconseguir els Objectius.

La missió de Fundació Caixa Castelló és dur a terme i promoure tot tipus d’activitats d’interés general i particular, les d’investigació, ensenyament, cultura, medi ambient, sanitat, assistència social, així com qualssevol altres que responguen a les necessitats sentides per la societat. La consecució d’aquests fins s’aconsegueix través de la realització de diverses activitats, amb gestió pròpia en centres propis o col·laborant al sosteniment de les activitats realitzades en centres que no són de la seua titularitat.