Fundació Caixa Castelló col·labora amb Càritas Diocesana Segorbe-Castelló

  • 4.315 persones ateses per Càritas durant l’estat d’alarma

 

Fundació Caixa Castelló, davant l’enorme augment de persones necessitades que s’està vivint a la nostra província a conseqüència de la crisi del Coronavirus, ha ampliat la seua col·laboració amb Càritas Diocesana Segorbe-Castelló que ha detectat un notable increment d’activitat durant les últimes setmanes obligant a l’ampliació a Castelló de molts dels seus recursos per a poder atendre  moltes famílies que mai havien necessitat del suport de Càritas, o que havien aconseguit estabilitzar la seua situació. El moment soci-sanitari que vivim ha fet que moltes persones hagen perdut el seu treball (formal o informal), única font d’ingressos familiars, i la gran majoria de famílies viuen “al dia”, mancant d’un matalàs econòmic que els permeta sobreviure a situacions com l’actual. La preocupació de Càritas és doble, d’una banda, l’entrada d’aquestes famílies i persones a la zona de vulnerabilitat i pobresa econòmica, i d’altra banda, el desplaçament cap als marges de les persones en situació de greu exclusió social.

Per a contribuir a pal·liar els efectes de l’actual conjuntura, Fundació Caixa Castelló col·labora en l’adquisició de material sanitari i de cura personal, així com la dotació de mitjans per a poder realitzar la labor assistencial de Càritas Diocesana Segorbe-Castelló. Entre el material aportat figuren guants, màscares, gel hidroalcohòlic, ulleres, micos i uniformes laborals.

Gràcies a col·laboracions com la de Fundació Caixa Castelló s’està podent reforçar l’atenció de Càritas, que ha vist triplicar-se en les últimes setmanes el nombre de famílies a les quals atén que no disposen de recursos propis ni d’una xarxa familiar i social que els permeta afrontar el seu dia a dia amb garanties. Amb això busca donar resposta a les principals demandes provocades per la crisi, fer-se pròxima a les persones, reivindicar la seua dignitat i buscar amb ells respostes a les seues necessitats i descobrir les seues potencialitats.