Encontre-col·loqui

Fernando Delgado: “Todos al infierno”

 

Dissabte, 30 d’abril, 18.00 hores. Plaza del Parc de la Vall d’Uixó (Fira del Llibre)

Ajuntament de la Vall d’Uixó en col·laboració amb la Fundació Caixa Castelló

 

L’escriptor Fernando Delgado presenta una novel·la sobre el fosc món de la cobdícia i la corrupció política en la qual Serafín del Riu és un monsenyor que posa en joc el seu cap per a desmuntar una trama de corrupció política de la qual ell també forma part.

A través d’una conversa amb el seu amant i del llibre que està escrivint amb urgència i cinisme, revela secrets de confessió que podrien sacsejar els fonaments del poder en Vallina, un territori no tan imaginari, on l’ombra del delicte frega la mort i els inferns. Enamoriscaments i enganys no falten en aquesta història, escrita amb tall i perspicàcia, en la qual les campanyes electorals no són més que una serp que s’enverina a si mateixa.

Fernando Delgado ha tornat amb una novel·la audaç, picant, incisiva, no apta per a avars i immorals, amb clares referències a la realitat local. El que estiga lliure de pecat…

Fernando Delgado (illa de Tenerife, 1947) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. Ha publicat novel·les, poemaris, cròniques i assajos. En 1995 va guanyar el Premi Planeta per La mirada de l’altre, i en 2015 el Premi Azorín per Els seus ulls en mi. Amb la seua primera novel·la va obtindre el Premi Benito Pérez Armas; amb la segona, el Pérez Galdós. Va ser cap de programes de Ràdio Exterior d’Espanya, director de Ràdio 3 i de Ràdio Nacional d’Espanya; conseller d’Administració d’RTVE, presentador i coordinador dels Telenotícies del cap de setmana de TVE i director del programa A viure, que són dos dies, en la Cadena SER. També va ser director general de Tele Expo en l’Exposició Universal de Sevilla. Va rebre el Premi Europa a Salern, l’Ondas Nacional de Televisió, l’Antena d’Or de l’Associació de Ràdio i Televisió i el Vila de Madrid Mesonero Romans. Els bibliotecaris de la Comunitat Valenciana ho van distingir com a bibliotecari d’honor. Figura com a president del Museu de Belles arts de València.