Carles Santos: “Passió pel Minimalisme”

Arsenal de Sofia-Museu d’Art Contemporáni Bulgaria (bulevard “Cherni vrah” 4, 1421 g.k. Lozenets, Sofia, Bulgaria). Del 10 de març al 7 de juny de 2020

Obert tots els dies, excepte dilluns, de 10:00 a 18:00 hores

 

 

Després del seu pas per la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, l’univers creatiu de Carles Santos es presenta en l’Arsenal de Sofia-Museu d’Art Contemporani de Bulgària amb l’exposició monogràfica sobre l’artista i músic castellonenc titulada Passió pel Minimalisme que han organitzat l’Institut Cervantes de Sofia i la Galeria Nacional Búlgara en col·laboració amb la Fundació Caixa Castelló, la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Vinaròs, la Universitat Jaume I de Castelló i la Galeria Cànem de Castelló amb motiu dels actes commemoratius del 110 aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Bulgària.

L’exposició inclou audiovisuals, fotografies i cartells que reflecteixen el treball de Carles Santos en les arts escèniques i mostren clarament la seua gran imaginació. A part de les seues pròpies obres, el públic tindrà l’oportunitat de gaudir de dues peces d’homenatge cap a la figura del músic castellonenc. Antoni Tàpies li va dedicar una obra per a la portada d’un disc i Josep Guinovart una carpeta d’obra gràfica.

Carles Santos (Vinaròs, 1940-2017) va ser músic de formació clàssica que va deixar un llegat considerable d’enregistraments i composicions musicals. A aquesta labor se li afig el treball en l’àmbit cinematogràfic, teatral, poesia, disseny, obra gràfica i qualsevol mitjà en el qual trobara un vehicle d’expressió de la seua creativitat, amb un recorregut que va des de l’acció i la performance fins a l’espectacle musical i l’òpera. La seua labor artística destaca pel seu inconformisme i ruptura del llenguatge establit i academicista per a evidenciar els problemes del seu temps.

Santos va rebre nombrosos reconeixements entre els quals destaca el Premi Nacional de Música en 2008. Així mateix mereix esment especial la seua participació en les Fanfàrries de les Olimpíades de Barcelona 92 amb la seua composició musical.

Establiment de relacions culturals

Amb motiu de la inauguració de l’exposició, representants de totes les institucions participants, Fundació Caixa Castelló, Universitat Jaume I de Castelló, Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló, Fundació Caixa Vinarós i Galeria Cànem de Castelló van establir relacions de col·laboració amb l’Institut Cervantes de Sofia, l’Ambaixada d’Espanya a Sofia, la Galeria Nacional Búlgara i el Ministeri de Cultura de Bulgària.