Too Much Art Will Kill You by Juan Redón

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Del 18 de setembre al 7 de novembre

Obert de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores. Tancat diumenges i festius

 

Després de l’exposició d’Artoys “Red*on Toy*s” de la Sala San Miguel, l’arquitecte i col·leccionista Juan Redón (Sagunt, 1957) presenta una selecció de la seua col·lecció de fotografia contemporània en l’espai ‘La Sagristia’ de la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló.

La col·lecció Juan Redón, de caràcter arriscat i fortament provocador, recull obra en la qual es posa de manifest l’interés pel retrat, el nu masculí, la reflexió sobre la identitat o l’orientació sexual. El to transgressor de la col·lecció s’ha anat transformant amb el temps en el que, en paraules del propi col·leccionista, no és més que “entendre una col·lecció com un projecte intel·lectual, sent la seua fi última la possibilitat d’explicar el món a través de la visió que els artistes ofereixen, però reorganitzat i reestructurat a partir de l’ull del col·leccionista”.

Les obres reunides en aquesta mostra no ens donen una idea del conjunt de la col·lecció d’art contemporani de Juan Redón, però ens ofereixen l’oportunitat de descobrir a Castelló a alguns dels creadors de la fotografia que ens demostren que si la revolució estètica del segle XX va ser la creació de la modernitat, la del segle XXI és la de la diversitat, del transnacional i transcultural.

Juan Redón ha seleccionat catorze obres de les més de quatre-centes que componen la seua col·lecció de fotografia. Una mirada inevitablement parcial i subjectiva del conjunt. Però treballs en tots els casos poderosos, fotografies provocatives i impactants… Algunes, ja icòniques. Catorze artistes de diferents orígens que permeten confrontacions inesperades des de la pluralitat, l’objectiu de la qual és generar ‘xocs estètics’ a través de la juxtaposició de mirades i interpretacions a les quals es presten les seues obres, perquè si una col·lecció és un lloc de conservació, també ofereix la possibilitat de generar un lloc de trobada. En aquest cas el de Juan Pablo Ballester, Jake and Dinos Chapman, Carles Congost, Wolfgang Tillmans, Anderson & Low, Jeff Burton, Jean-Paul Goude, Nicolai Howalt, Joan Morey, Paco i Manolo, Terry Richardson, Miguel Trillo i David Trullo. Tots ells ens presenten les seues reivindicacions generant un patchwork mai abans presentat a la Sala San Miguel.