Cicle “Cuencuentahucha”

Teatre Buffo: “Les 7 cabretes i el llop”

Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. Entrada lliure fins completar aforament

Divendres, 23 de març, 18:30 hores

 

Teatre Buffo és una companyia de teatre que sorgeix en 1983 a partir d’una experiència pedagògica d’ensenyament en llengua italiana. La seua ciutat d’origen va ser València, en l’Institut Leopardi, dirigit per Empar Claramunt.

Entre els objectius de Teatre Buffo es troba dur a terme una innovació respecte a la temàtica de les obres representades que aborde temes actuals, i també una innovació dramatúrgica, usant tant contes clàssics com a actuals. A més, també pretenen dur a terme una experimentació artística usant materials de diversa índole. Destacar també que aquesta experimentació artística es produeix també en les tècniques de titelles i en les seues innovadores posades en escena. Tot açò sense oblidar, com és obvi, els valors pedagògics que té el propi teatre de titelles.

Aquests objectius s’evidencien a partir de 1990 quan Empar Claramunt realitza, en solitari, espectacles amb la marioneta denominada La Princesa Malasort. Encara que aquestes innovacions i experimentacions esmentades anteriorment poden trobar-se també en els seus diferents espectacles, cadascun amb una temàtica i tècnica diferent, trobant així, Dz 3.000, un espectacle basat en La flauta màgica de Mozart, o La Bella i la Bèstia, on s’obriria un canal de recerca sobre com els contes de fades influeixen en la formació dels/les xiquets/as, que desembocaria amb El nanet saltarí, un altre dels seus espectacles on s’usarien maniquís rodants.

D’altra banda, i amb la col·laboració de Carmen G. Corberán, va començar a realitzar microespectácles dedicats als xiquets més xicotets, on tenen cabuda tant els contes clàssics com els actuals, usant titelles de taula. Tot açò ha comportat al fet que Teatre Buffo haja participat en mostres, campanyes i festivals tant a nivell nacional com a nivell internacional. Així, aquest fet reafirma el prestigi i bon acolliment que la companyia té entre el públic.

Les 7 cabretes i el llop és un espectacle la durada aproximada del qual és de 50 minuts que és apte per a tot el públic des dels 2 anys (especialment destinat a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 7 anys d’edat). Aquest espectacle de teatre infantil aborda, a partir de la narració del conte popular del llop famolenc que pretén entrar a casa de set cabretes que s’han quedat soles per a així devorar-les, la problemàtica de l’assetjament i les estratègies i pautes a seguir per a no ser víctima de l’agressor. Però les nostres cabretes ficaran res fàcil i el llop haurà de recórrer a diversos enganys si vol alimentar-se. Ho aconseguirà?