Cicle d’espectacles per a joves “Cuencuentahucha”
Teatre Buffo: “Green Planet, una aventura ecogalàctica”
Divendres, 11 de desembre, 18.30 hores. Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló.
Entrada lliure fins a completar aforament. Reserva gratuïta d’assistència en cultura@fundacioncajacastellon.es o al telèfon 964232551. Ús obligatori de màscara i compliment de protocols de seguretat en sala.
Green Planet és un espectacle ecològic, futurista i de teatre negre, en el qual la companyia valenciana de marionetes Teatre Buffo anima a imaginar altres mons possibles amb l’objectiu final de poder conéixer, respectar i gaudir del nostre entorn a través d’una història de sensibilització mediambiental.
Empar Claramunt narra i escenifica aquesta història amb diferents tipus de titelles abordant continguts adequats a xiquets i xiquetes a partir de quatre anys. Una aventura eco-galàctica que narra la història de la caiguda d’un meteorit en la terra que en ser trobat per uns xiquets descobreixen que porta un misteriós missatge. Així comença una aventura galàctica que els condueix a la cerca d’un inesperat “tresor” que salvarà el planeta.
Llicenciada en Filologia Moderna en 1975, Empar Claramunt va iniciar deu anys després la seua formació de titellaire amb Maria Signorelli, per a treballar després amb Philippe Genty en l’Institut del Teatre de Barcelona, en 1987, i amb Peter Suman en l’Institut Internacional de la Marionnette de Charleville-Mézièrs, en 1991. Ha desenvolupat experiències pedagògiques amb persones afectades per la síndrome de Down així com de difusió de les noves tècniques del teatre de marionetes aplicats al currículum escolar.
Teatre Buffo naix en 1983 com a resultat d’una experiència pedagògica d’ensenyament de la llengua italiana en el Centre G. Leopardi de València dirigida per Empar Claramunt. Realitza en la seua primera etapa els muntatges Nyic Nyac (1983), De pel·lícula en Brujiwood (1985) i El jugador de Petrer (1986) Premi a Produccions de la Generalitat Valenciana. En 1995 és la trobada entre els llenguatges del clown i el teatre d’objectes. En 2000 inicia l’escenificació de contes populars i actuals, en xicotet format, amb objectes quotidians i en 2003 aplica les ombres i marionetes.
Aquest espectacle de teatre familiar s’emmarca en la programació d’activitats per a públic familiar, programades per la Fundació Caixa Castelló amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló amb motiu de l’exposició Ecodistopías que s’exhibeix a la Sala San Miguel de Castelló. ‘Ecodistopías’ vol visualitzar la magnitud de la contaminació, i urgir-nos a la reflexió. Com podem invertir aquesta tendència i viure d’una manera sostenible? És imprescindible superar la separació entre els discursos i els fets per a poder detindre aquesta carrera cap al precipici.