Red*On Toy*s: Construeix el teu propi Art Toys. Taller gratuït d’arts plàstiques per a joves de 8 a 14 anys.

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, de 10:00 a 11:00 hores. 

Dissabtes, 3, 10, 17 i 24 de febrer de 2018.

Amb inscripció prèvia gratuïta a la Casa Abadia (Plaça de l’Herba, s/nº. 2º), o al telèfon 964 232 551.

 

Amb motiu de l’exposició Red*on Toy*s: Col·lecció Juan Redón, la Fundació Caixa Castelló proposa tots els dissabtes de febrer, el Taller d’arts plàstiques Red*On Toy*s: Construeix el teu propi Art Toys, un taller d’arts plàstiques a través de materials reciclats i pintura a l’aigua, de quatre sessions d’hora i mitja, en el qual els participants, de 8 a 14 anys, coneixeran el llenguatge del disseny contemporani a partir de l’elaboració de la figura d’un Art Toys.

Els joguets de dissenyador o ‘art toys’ són joguets col·leccionables produïts en edició limitada creats per dissenyadors i artistes. Aquestes figures poden ser de diferents materials, com a plàstic, vinil, fusta, metall, paper, i uns altres.

La història dels joguets vistos com a vertaderes obres artístiques es remunta a mitjan dècada dels anys 90 a Hong Kong amb versions limitades de joguets col·leccionables. Aquest moviment urbà va rebre més tard el nom de art toy o vinyl toy i va consistir, al principi, a crear ninots de cinc a 20 centímetres sobre una base blanca o negra. Alguns dels artistes i dissenyadors reprenien les figures de personatges animats famosos com l’icònic Mickey *Mouse. Conforme es va ser fent popular, grans pintors, *grafiteros, dibuixants de còmic i il·lustradors van començar a personalitzar-los. En l’actualitat, existeixen empreses que es dediquen a la venda d’aquests joguets, als quals se’ls han arribat a agregar accessoris tecnològics com a altaveus, llums de colors, rajos làser, memòries USB i discos durs. La grandària sol variar. Aquestes figures es produeixen en sèrie de no més de 2.000 peces i, per açò, solen ser peces per a col·leccionistes.

L’objectiu d’aquest taller és crear figures amb diferents materials. La Fundació Caixa Castelló introduirà als participants en la creació d’obres artístiques, a desenvolupar la capacitat creativa de reutilització de materials ampliant la consciència pel que fa a les tres “R”, reduir, reutilitzar i reciclar, a través de l’art i del treball en equip. Un taller on l’art es configura també com a mitjà d’integració i participació social de la nostra realitat.

El taller es realitzarà a partir de grups reduïts de xiquets i xiquetes. La Fundació Caixa Castelló disposarà dels materials i mitjans necessaris.

• 1ª sessió: crear l’estructura.
• 2ª sessió: personalitzar la figura amb el disseny que elabore cada participant.
• 3ª i 4ª sessió: Acabat final.

Objetius:

• Fomentar la creativitat.
• Treballar en equip.
• Conèixer nous llenguatges artístics contemporanis.