Red*on Toy*s (Col·lecció Juan Redón)

Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló

Del 26 de gener al 31 de març de 2018 (Prorrogada fins al 7 d’abril)

Obert de dilluns a dissabte, de 17:30 a 20:30 hores. Tancat diumenges i festius

 

Red*on Toy*s presenta el resultat de la intersecció d’Art, Toys i Artoys en la Col·lecció de Juan Redón. És una proposta que demostra una vegada més l’obsolescència de certs conceptes que l’Art Modern en els seus anys Pop havia superat, especialment amb Andy Wharhol, però que tornen de tant en tant, amb la insistència d’un símptoma mal guarit. La desaparició de la diferenciació entre alta i baixa cultura en l’Art que Warhol va eliminar d’un “cop de serigrafia” és una de les raons per les quals moltes de les obres que es podran veure en l’exposició deuen la seua existència.

L’Art Pop va convertir en Obra d’Art el que fins llavors passava per cultura popular, entreteniment o article d’ús habitual (com els bitllets dels dòlars). Com a venjança, producte de la ironia de la destinació, el nom i la figura de Warhol s’ha convertit en el “3 en 1” que tot el pot arreglar, fins i tot els majors despropòsits, cada vegada que se sent o es llig el “*delguarjolespañol” no sap si és motiu de riure o de plor.

A l’interior de la sala San Miguel es podrà gaudir d’obres d’Antonio Saura i Eduardo Arroyo al costat de figures de plàstic de Mickey Mouse o Batman; Artoys de Kaws, Ron English o Kozick, envoltats de fotos de Liliana Porter, Lionel Bayol-Thémines o d’Eugenio Vizuete.

© imatge: Ximena Garrigues (syxestudio) y amb la col·laboració d’EASD Castelló Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló.