La Fundació Caixa Castelló, les finalitats de la qual són promoure i dur a terme tot tipus d’activitats d’interès general entre les que estan les de recerca, ensenyament i medi ambient, va lliurar quatre beques de recerca sobre temes de medi ambient en el seu pla d’actuació de l’any 2017.
Per a això, i aprofitant la col·laboració de l’Associació Grup Au d’Ornitologia, que posa a disposició per a aquesta activitat una quantitat ingent de dades recollides sobre captures i observacions d’ocells a la província de Castelló, es van proposar aquestes beques de recerca sobre temes que impliquin la utilització d’algun dels grups de dades disponibles, les conclusions de les quals es presenten ara.
Van ser seleccionats quatre estudiants d’Universitats de la Comunitat Valenciana, de diverses titulacions, de segon curs o superior, empadronats a la província de Castelló. Cadascuna de les beques ha estat dotada amb 1.000 euros. Els becats han comptat amb l’assessorament i explicació de les dades per part de el Grup Au d’Ornitologia; així com de les eines estadístiques disponibles per a l’anàlisi de les dades.
El divendres, 21 de juny, tindrà lloc al CFPA Josep Pasqual i Tirado de Castelló amb la presència de Joan Castany, en representació del Grup Au d’Ornitologia i del president de la Fundació Caixa Castelló, Juan Antonio Llopis, que realitzaran el lliurament de diplomes acreditatius. A més, en aquesta jornada els quatre alumnes becats l’any 2017 exposaran el resultat dels treballs realitzats al llarg de l’últim any.
- Anàlisis de la comunitat ornitològica del terme municipal d’Onda (1991-1993), Joan Sanxis Furió.
- Estudi poblacional del cotxa blava al Prat de Cabanes-Torreblanca (1991-2016), Óscar Navarrete Aliaga.
- Repicatalons (Emeriza Schoeniclus) al P.N. del Prat de Cabanes (1990-2016), Jorge Marco Renau.
- Anellament en l’estació d’esforç constant (ECC) de Gaibiel (2004-2012), Enrique Escrig Torres.