Dimarts, 5 de novembre de 2019, 19:30 h. Sala San Miguel (C/ d’Enmig, 17. Castelló)
“Reclam 2019, XXVII Mostra de Teatre”
Passió Pel Minimalisme: Passió per Carles Santos
Entrada lliure fins a completar aforament amb recollida prèvia d’invitacions gratuïtes a la Casa Abadia de Castelló (Plaça de l’Herba, s/núm.), al telèfon 964 232 551 o a través del correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es
Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport – Generalitat Valenciana
El reconegut percussionista i compositor Jesús Salvador “Chapi”; que compta amb una dilatada carrera com a intèrpret, compositor, docent i sobretot com a incansable cercador de nous terrenys musicals; Carlos Apellániz, amb una sòlida trajectòria professional avalada per cinc primers premis internacionals de piano i una ininterrompuda activitat musical que li ha portat a actuar en quatre continents; i els joves rapers Robert Hoyo i Manu Climent que presentaran el seu “Hip-hop-Santos”, coordinats per Toni Pastor Borràs, creador del Circuit Teatral Valencià, el Festival Dansa València i la Mostra de Teatre d’Alcoi, ens ofereixen una nit per a fer record i mil reverències a la trajectòria d’un imprescindible de la música: Carles Santos.
Carles Santos (Vinaròs, 1940) pot ser considerat com un artista integral que parteix d’una llarga carrera com a pianista abastant més tard moltes altres disciplines musicals com la direcció i la composició. La seua carrera com a pianista professional s’inicia en 1961. En aqueixa mateixa època compon i interpreta la part musical de Concert Irregular de Joan Brossa. En 1968, becat per la Fundació March, es trasllada als Estats Units, on treballa amb nombroses personalitats de l’avantguarda musical i coneix a John Cage. Durant la dècada dels setanta, al mateix temps que dirigeix al Grup Instrumental Catalá (GIC) grava el seu primer disc de piano incloent obres de John Cage, Antón Webern i Karlheniz Stockhausen. A partir dels anys setanta decideix, com a pianista, dedicar-se exclusivament a la interpretació de la seua pròpia obra, sent convidat a actuar en nombrosos festivals de tot el món.
Paral·lelament, la seua passió pel cinema li condueix a col·laborar amb cineastes com Pere Portabella, Jordi Cadena, Gonzalo Herralde o Carles Durán, exercint de realitzador, coguionista i compositor en diverses pel·lícules i documentals. A principis dels anys huitanta comença a crear una sèrie d’espectacles escènic-musicals entre els quals destaquen Beethoven, si tanco la tapa… què passa? (1983), La grenya de Pasqual Picanya (1991), Lisístrata (2003) o La Meua Filla Sóc Jo (2005). Entre els nombrosos premis que ha rebut destaquen el Premi Nacional de Composició de la Generalitat de Catalunya (1990) o el Premi MAX a la banda sonora (2000).