Dijous, 7 de novembre de 2019, 19.30 h. Sala San Miguel (d’Enmig, 17. Castelló)

Juan Redon vs Vera Icon: “Diàleg de belugues: Autre culture”

Espectacle-xerrada-performance amb entrada lliure fins a completar aforament amb recollida prèvia d’invitacions gratuïtes a la Casa Abadia de Castelló (Plaza de l’Herba, s/núm.), al telèfon 964 232 551 o a través del correu electrònicprogramacion@fundacioncajacastellon.es

Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport – Generalitat Valenciana

 

Amb motiu de l’exposició “Too Much Art Will Kill You by Juan Redón”, que s’exposa en la Sagristia de la Sala San Miguel, el col·leccionista Juan Redón mantindrà un col·loqui-performance amb Vera Icon, la més bella de totes les divines -també la més desitjada i usada, la més intel·ligent i educada-, investigadora tenaç llicenciada en ‘Finest Arts’, alter ego de l’artista David Trullo. Un espectacle-xerrada-performance de caràcter arriscat, transgressor i fortament provocador en el qual tots dos ‘conferenciants’ tornen a projectar amb humor el seu esperit contradictori i crític amb el món de l’art.

Juan Redón (Sagunt, 1957), és arquitecte i col·leccionista, resideix a Barcelona des de 1984. Part de la seua Col·lecció d’Art Contemporani està depositada en ARTIUM (Vitòria) i en l’IVAM (València). Actualment desenvolupa la seua activitat com a arquitecte a la ciutat de Detroit (USA).

Juan Redón va iniciar la seua col·lecció en 1994 i pertany a una nova generació de col·leccionistes. La selecció d’obres que mostra en aquest moment a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló se centra en la fotografia, és de caràcter arriscat, fortament provocador i amb una gran càrrega de contingut homo-eròtic. Entre altres artistes, la col·lecció de fotografia de Juan Redón reuneix obres d’Alberto García Alix, Andrés Serrano, David Byrne, John Waters, Miguel Río-Branco, Anton Corbjin, Martin Parr, Liliana Porter, Dino Bruzzone, James Bidgood, Juan Pablo Ballester, Monserrat Soto, Miguel Trillo, Santos Montes, Txomin Badiola Pierre Gonnord, Erwin Olaf o Edward Lucie- Smith.

David Trullo (Madrid, 1969) és un artista visual espanyol, va ser Artiste in residence en el Museu Irlandés d’Art Modern (2002) i seleccionat en  Contraluz Internacional Trienal de Fotografía, a Tampere, Finlàndia (2005).

En el seu treball fotogràfic i de vídeo són temes recurrents la identitat de gènere i l’exploració dels usos de la iconografia. Trull s’ocupa amb freqüència de la interpretació dels temes tradicionals de la història de l’art. En aquest sentit ha exposat en el Museu Lázaro Galdiano de Madrid (2006) mostrant “Coined” una sèrie fotogràfica composta per centenars de retrats d’amics i coneguts de l’artista, tots representats de perfil, a la manera dels emperadors romans, seguint l’estil de medalles commemoratives i monedes. Els 96 retrats corresponen en número a la llista d’emperadors des d’Augusto fins a Romulus Augustus.

Ha participat en fires d’art i festivals com a Arc, Photo España i Estampa a Espanya i Art Miami i The Armory Show als Estats Units.