Cicle “Els Imprescindibles de San Miguel”
José Luis Miralles: «Beyond the piano 2020»
Dijous, 13 de febrer, 19:30 i 21:30 hores.
Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló. Entrada amb invitació gratuïta a recollir a la Casa Abadia (matins, de 8.00 a 15.00) i la Sala San Miguel (vesprades, de 17:30 a 20:30 horas).
En col·laboració amb la Diputació de Castellón
Aquesta nova versió de Beyond the piano 2020 aprofundeix en l’experimentació sinestèsica que el músic José Luis Miralles porta desenvolupant en els seus projectes artístics des de fa anys a través d’un recorregut molt personal del repertori experimental per a piano del segle XX i XXI, però transformats amb la peculiar mirada i intuïció d’aquest músic que ha transitat des de la seua formació clàssica de conservatori cap a un llenguatge que desdibuixa les fronteres entre el que tradicionalment considerem estils i gèneres musicals.
Les innovacions en tecnologia musical de processament i control de so en viu expandeixen el rang expressiu i emocional del piano, al temps que les il·lustracions i imatges controlades en directe per la il·lustradora Lluna Llunera doten de simbolisme i significat al so i llum, entès com una matèria prima artística única, i ens presenten una experiència multisensorial completa.
“Amb una depurada tècnica en el piano adquirida en la música clàssica i unes inquietuds creatives pròpies assumides a través de creadors contemporanis, el vilarrealenc José Luis Miralles agrada d’assumir riscos, enfrontar-se a les partitures gràfiques, afrontar el repte de la improvisació, prémer tecles i utilitzar efectes de so, loops, caragols, gomes … obrir camins. “(NoMepierdoNiUna, 2018).
José Luis Miralles és natural de Vila-real (1985), és un compositor, intèrpret, professor i investigador musical que desenvolupa la seua labor principalment a la província de Castelló.
El camí de l’experimentació musical ha portat a aquest músic vilarrealenc a aventurar-se i qüestionar el que entenem com a estils musicals. Des de la seua primerenca formació en la tradició musical clàssica de conservatori, sempre ha mostrat inquietud per la interpretació i creació de música contemporània i experimental. El seu anterior projecte Sonotrazos (2017), ha sigut presentat en llocs tan dispars com auditoris, fires d’art contemporani, escoles de disseny o discoteques; fusionant sinestèsicament el món de la imatge i la música mitjançant partitures gràfiques.