Jorge Julve: “Relació dual”
Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló (d’Enmig, 17. Castelló)
Del 17 de desembre al 19 de febrer de 2023. Obert: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores, i dissabtes, a més, d’11.30 a 13.30 hores. Festius tancat.
Inauguració: Dissabte, 17 de desembre, 19.30 hores. Entrada lliure
El projecte expositiu Relació dual, de Jorge Julve, comissariat per Juan Sánchez, concep la pintura clàssica, en el sentit de tradició, en correspondència a la pintura moderna, entesa com la que pertany al temps actual. Des d’aquesta noció de dualitat, es desenvolupa un treball en el qual es produeixen intercanvis visuals en l’àmbit d’imatges extretes de mitjans de difusió contemporanis —selfies i quadres clàssics— i els llenços de Julve.
Barry Schwabsky afirma en la introducció del llibre Vitamin P: New Perspectives in Painting (2002) que seria interessant preguntar-se si un pintor que treballa en l’actualitat considera la seua pràctica inscrita en la tradició pictòrica occidental des de Giotto i l’inici del Renaixement, o si, per contra, es troba deslligat d’ella, i més pròxim a l’imaginari l’accés del qual trobem en mitjans tecnològics actuals com la televisió i internet. En el cas de Relació dual se seleccionen i articulen recursos visuals d’ambdues.
També existeix una relació significativa entre l’única pintura original, emplaçada en un dels sis altars laterals de la Sala Sant Miquel, i el representat en les sis parelles de quadres que van començar a donar forma al present projecte en l’estudi del pintor. Des d’ací, Relació dual explora una sèrie de connexions emmarcades per l’omnipresent pantalla electrònica, l’enquadrament fotogràfic i els límits de la pintura en tensió amb l’arquitectura.
Jorge Julve (Castelló de la Plana, 1989) va estudiar Belles arts en la Facultat de Sant Carles de València, on posteriorment va realitzar el Màster en Producció Artística. En el seu treball mostra un interés especial per la pintura i les relacions amb altres mitjans d’expressió com la imatge digital i l’arquitectura.
En la seua trajectòria destaquen les exposicions realitzades en el Centre del Carmen de Cultura Contemporània (València), el EACC (Castelló de la Plana), Bella Center (Copenhaguen), Galeria Cànem (Castelló de la Plana), Galería Fúcares (Almagro), o Galería Daniel Cuevas (Madrid).
Ha sigut reconegut amb la beca Hàbitat Artístic, GlogauAir Artis in Residence Program Berlín, de l’Ajuntament de Castelló, o el Premi ‘Perspectives, art inflammations and me’, de la Cátedra Arte y Enfermedades de la Universitat Politècnica de València, entre altres.
El seu treball forma part de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, Col·lecció DKV, Colección Natalia Yera o Col·lecció de l’Ajuntament de Castelló.
- Per a informació addicional i disposició d’obres en sala, prémer ací.