Fundació Caixa Castelló participa en la XXVII Mostra de Teatre Reclam

 

La Universitat Jaume l de Castelló, a través del Servei d’Activitats Socioculturals, ha presentat la XXVII edició de la Mostra d’Arts Escèniques Reclam, que es desenvoluparà del 2 de novembre a l’1 de desembre de 2019 en un total de 10 municipis de la província de Castelló amb més de mig centenar de representacions. L’UJI organitza Reclam amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, les regidories de Cultura dels Ajuntaments d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Vilafranca, Vila-real, Vinaròs, Orpesa, la Fundació Caixa Castelló i l’Institut Valencià de Cultura.

La presentació d’aquesta nova edició ha tingut lloc en la Llotja del Cànem i ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós; la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz; el gerent de la Fundació Caixa Castelló, Leopoldo Monfort; el coordinador de la Mostra, Antoni Valesa, així com representants dels municipis i institucions que participen en el Reclam.

La vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals ha assenyalat que la Mostra “té un segell propi de programació escènica diferenciada i compromesa amb l’art contemporani” i ha ressaltat la importància de la cultura per al desenvolupament físic, intel·lectual i afectiu de les persones en indicar que “és un error no entendre la cultura com una eina indispensable i ineludible en la formació integral de les persones”.

Antoni Valesa ha presentat la programació que, en aquesta edició, comptarà amb més de 40 companyies que recorreran la província per a oferir un programa de més de mig centenar de representacions de temàtica variada que conjugarà les disciplines de teatre, dansa, circ, *performance, música, òpera, clown i titelles.

La inauguració serà el dia 2 de novembre tant en el Teatre Principal de Castelló, amb “Una Ilíada”, com a Vila-real, amb “Antígona”, dues versions de grans clàssics. La memòria històrica també tindrà el seu protagonisme amb els espectacles “Maletes de terra”, “Claudia” i “Mauthausen, La veu del meu avi”. Com en anteriors edicions, hi haurà diferents propostes dirigides especialment al públic familiar amb les representacions de teatre “Escargots”, o “Sabates noves”; l’espectacle de clown “Fràgil”; les titelles “Astrolabi” o el programa doble de dansa i circ “Hippos i Josafat”. En quant a la dansa, tindrà un especial protagonisme en aquesta edició, ja que participa l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música a través del programa “Dansa a escena”. Així, s’oferirà un programa doble que inclou els espectacles “Downtango” i “A vore”; l’espectacle d’Olga Pericet “L’espina que va voler ser flor, o la flor que va somiar amb ser balladora”, o l’estrena de “Fronteres”, de María Pagés i El Arbi El Harti.

Fundació Caixa Castelló ha programat l’espectacle “Passió pel Minimalisme”, en el qual el reconegut percussionista i compositor Jesús Salvador “Chapi”; que compta amb una dilatada carrera com a intèrpret, compositor, docent i sobretot com a incansable cercador de nous terrenys musicals; Carlos Apellániz, amb una sòlida trajectòria professional avalada per cinc primers premis internacionals de piano i una ininterrompuda activitat musical que li ha portat a actuar en quatre continents; i els joves rapers Robert Hoyo i Manu Climent que presentaran el seu “Hip-hop-Santos”, coordinats per Toni Pastor Borràs, creador del Circuit Teatral Valencià, el Festival Dansa València i la Mostra de Teatre d’Alcoi, ens ofereixen una nit per a fer record i mil reverències a la trajectòria d’un imprescindible de la música: Carles Santos.