Cicle “En Primera Persona”
Eduardo López Collazo: “Més enllà de la quietud: Una explicació per a la disseminació del càncer”
Sala d’Actes de l’Edifici Hucha. Entrada lliure fins a completar aforament
Dimecres, 31 d’octubre, 19:30 hores
Trobada organitzada en col·laboració amb Impala Sport Club.
Les morts degudes a qualsevol tipus de càncer han augmentat durant els últims sis anys i s’estima que aquest 2018 ascendiran a 9,6 milions de persones, a més de comptabilitzar-se més de 18 milions de nous casos, segons indica el Centre Internacional de Recerques sobre el Càncer, pertanyent a la Organització Mundial de la Salut. Aquesta font afig que a nivell global un de cada cinc homes i una de cada sis dones desenvolupen un càncer durant la seua vida, i un de cada vuit homes i una de cada onze dones moren a causa de la malaltia.
A tot el món s’estima que el nombre total de persones que estan vives cinc anys després d’haver-los diagnosticat un càncer és de 43,8 milions. I, si els programes de prevenció han ajudat a la reducció en les taxes d’incidència de determinats tipus de càncer, la majoria dels països encara s’enfronten a un augment del nombre total de casos diagnosticats que requereixen tractament.
La Fundació Caixa Castelló convida al doctor Eduardo López Collazo que, al costat de 1.700 científics al seu càrrec, està centrat a estudiar la metàstasi i a trobar una cura al càncer introduint elements que fins ara no s’havien tingut en compte per a entendre el procés de la malaltia i amb açò poder donar amb una solució terapèutica contundent que la detinga, des de la seguretat que gràcies a aquests esforços de recerca es derivarà el tractament per a guarir als pacients, ja que arribarà el dia en què serà una malaltia més la curació de la qual es realitzarà amb un tractament a l’abast de tots.
Eduardo López Collazo és el director científic de l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Universitari La Paz-IdiPAZ. És doctor en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Física per la Universitat de l’Havana. És Investigador Estabilitzat del Sistema Nacional de Salut, amb categoria màxima A segons avaluació del Fons de Recerca Sanitària-FIS. Des del seu laboratori d’Immunitat Innata desenvolupa diverses línies de recerca traslacional en diverses malalties (sèpsies, leucèmia, fibrosis quística, SAHS, Síndromes Coronàries Agudes).
A més de ser coordinador Plataformes del IdiPAZ, també és editor de les revistes Mediators of Inflammation i PLosONE.