Taller d’expressió corporal per a joves

“Art must be magic!”

Dimarts, 18 i 25 de setembre, i dijous, 20 i 27 de setembre, de 17:30 a 20:30 hores (horari en funció del grup assignat). Sala San Miguel.

Entrada lliure fins a completar aforament amb inscripció prèvia. De 6 a 12 anys.

 

La percussió corporal és l’art de fer música utilitzant com a instrument el propi cos i en ocasions objectes quotidians com a pilotes, graneres o gots. És una de les formes més naturals d’aprendre i posar en pràctica el llenguatge musical i els seus elements, ja que el nostre cos és el primer instrument que totes les persones utilitzem de manera rítmica i musical sovint sense adonar-nos. A partir de jocs, dinàmiques, cançons, danses  i exercicis rítmics, individuals o en grup, millorem el nostre sentit del ritme i moltes altres capacitats necessàries per a l’expressió musical com la concentració, la coordinació, la memòria i l’equilibri. És una font de plaer i diversió i una forma musical de mantenir-se en forma.

L’acte de percutir és innat i es dóna en la infància de manera espontània, fins i tot abans que altres fites en el seu procés de desenvolupament. Així, els jocs vocals i sonors contribueixen també al desenvolupament del seu llenguatge. Per açò, aquesta activitat és la forma més natural d’explorar la capacitat rítmica i expressiva del propi cos i, per tant, d’iniciar-se o aprofundir en l’expressió musical.

A través d’una metodologia grupal, lúdica i participativa, basada en el joc, la interacció, la prosòdia i l’escolta activa, els participants afermen els seus processos d’atenció, concentració i memòria; desenvoluparan la percepció del seu esquema corporal (lateralitat, control postural, equilibri i coordinació) i interioritza, sense adonar-se, aspectes que són clau en l’aprenentatge i la comprensió del llenguatge musical.

 

Per a inscriure’s, descarregar el full d’inscripció. Pot lliurar-lo:

  • Personalment a la Casa Abadia de la Fundació Caixa Castelló (Plaça de l’Herba, s/nº, 2ª planta. 12001 Castelló).
  • Per correu postal.
  • Per correu electrònic (amb signatura del responsable del menor) al correu electrònic programacion@fundacioncajacastellon.es
  • Per a més informació pot cridar al telèfon 964 232 551.