Centres Propis

Si està interessat en la disponibilitat d’algun d’aquests centres, pot contactar amb la Fundació Caixa Castelló a través del telèfon 964 232 551 o del correu electrònic informacion@fundacioncajacastellon.es

Sala San Miguel

Situada al carrer d’Enmig, 17, de Castelló la sala d’exposicions San Miguel ha vist com el seu ús com a sala d’exposicions s’ha ampliat amb l’objectiu d’acollir conferències, concerts i activitats de caràcter escènic per a públic infantil i juvenil. El centre és un dels referents indiscutibles de l’oferta cultural de la província de Castelló.

Centre Cultural Casa Abadia

Situada a la Plaça de l’Herba de Castelló alberga una biblioteca de consulta equipada amb una sala d’ordinadors amb connexió a internet i sala d’estudi. La segona planta de l’edifici alberga els serveis administratius de la Fundació Caixa Castelló.

Edifici Hucha

Carrer d’Enmig, 82. 12001 Castelló.

Al juny de 2013 es va llogar a l’Ajuntament de Castelló per a usos administratius municipals.

L’edifici disposa de 5.200 metres quadrats edificats, distribuïts en un soterrani, planta baixa i cinc plantes. Per a ús de la Fundació Caixa Castelló s’ha reservat la Sala d’Actes, en la primera planta.

Colònia Seidia. Benassal

Centre mediambiental i d’oci de la Fundació Caixa Castelló en el que es realitzen al llarg de l’any dos programes diferenciats d’activitats: ESCOLA DE NATURA i COLÒNIA D’ESTIU.

Les nostres instal·lacions compten amb tots els serveis per a un màxim de 120 persones: menjador i cuina pròpia, habitacions i banys col·lectius, habitacions dobles per a professorat/monitors, aules i laboratoris, saló d’actes i pistes poliesportives.

L’Escola de Natura Seidia desenvolupa durant el curs escolar, de setembre a juny, un programa d’Educació Ambiental dirigit a centres educatius no universitaris.

Es realitza per a visites d’un dia i per a estades de 2 a 5 dies amb activitats en l’àmbit del bosc mediterrani i el medi rural; itineraris i tallers amb què es pretén despertar l’interès de l’alumnat pel coneixement de l’entorn i la seua problemàtica, motivar la seua participació activa en la protecció del medi, i possibilitar les relacions de convivència i el treball en equip.

Totes les activitats, en valencià i castellà, estan adaptades al nivell educatiu del grup i és el professorat qui tria les més convenients, d’acord amb l’equip docent de Seidia. Educadors ambientals i animadors socioculturals, compaginen itineraris d’interpretació, tallers en l’aula, i activitats lúdiques i educatives. L’alumnat disposa d’un quadern didàctic i del material necessari per a totes les activitats de tallers i oci.

La Colònia Seidia s’inicia quan acaba el curs escolar i és esperada durant tot l’any per moltes xiquetes i xiquets, ja que en este campament aventura viuen durant 8 dies una història que els endinsa en el medi natural i rural de la comarca de l’Alt Maestrat.

Dedicada a xiquetes, xiquets i jóvens d’entre 8 i 16 anys, de qualsevol part del món, la Colònia Seidia és un dels centres de la província amb major antiguitat i experiència dins de l’àmbit de l’oci i l’educació ambiental.

La seua ubicació privilegiada a Benassal i la idoneïtat de les seues instal·lacions, amb grans espais, la fan òptima per a l’exercici d’activitats en la naturalesa i la consecució dels seus objectius: convertir l’oci i temps lliure dels menors en un instrument per a l’enriquiment i desenvolupament personal, intel·lectual i afectiu.

Bosc Monumental Barranc dels Horts

El Barranc dels Horts és un esplèndid espai forestal de 670 hectàrees que mostra en la seua composició els avatars socioeconòmics i culturals viscuts al llarg de la seua història, des dels cultius d’ametlers, vorejant el llit d’un barranc de muntanya, fins a endinsar-nos en un bosc monumental de roures valencians (Quercus faginea) i carrasques (Quercus rotundifolia), arbres de port majestuós varies vegades centenaris, que representa una de les poques mostres de bosc madur que resten al territori valencià i confereix a este espai un incalculable valor ecològic i social, únic a nivell de la Comunitat Valenciana i de l’estat espanyol.

Este magnífic paratge, situat en el terme municipal d’Ares del Maestrat, en la comarca de l’Alt Maestrat, va ser adquirit per la Fundació Caixa Castelló en 1993 amb l’objectiu de protegir-lo i conservar-lo, sent pionera entre les entitats valencianes de Custòdia del Terrritori. Des de llavors, la Fundació Caixa Castelló desenvolupa un programa de gestió i investigació que es materialitza en nombrosos projectes de conservació i restauració dels hàbitats i de la biodiversitat,  i d’educació ambiental.

El Barranc dels Horts i Mas Vell forma part de la Xarxa Natura 2000, com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC Alt Maestrat) i com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana).

També està inclòs en la Xarxa de Microrreserves de Flora de la Comunitat Valenciana amb tres microrreserves de flora i hi ha diversos exemplars arboris, com el roure del Roquissar, de més de 600 anys de vida, integrats en el Catàleg Valencià d’Arbres Monumentals i Singulars.

Finalment, pel seu patrimoni cultural, tot el territori està englobat en el Bé d’Interès Cultural, Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla.

Suscríbete a nuestro newsletter

    Responsable de los datos: Fundación Caja Castellón | Finalidad: Responder a la solicitud de información o sugerencias realizadas | Legitimación: Tu consentimiento de forma expresa | Destinatario: No se cederán datos a Terceros | Derechos: Tienes derecho al acceso, rectificación, supresión, limitación, portabilidad y olvido, para más información accede a la política de privacidad.

    He leído y acepto la Política de Privacidad

    Suscribirse al newsletter