Taller de moviment exploratori a partir del llenguatge de les danses urbanes

 

Dissabte, 6 de juliol, d’11.30 a 13.00 hores. Sala Sant Miquel de Castelló (carrer Enmig, 17. Castelló).

Participació gratuïta amb reserva de participació prement aquí 

Dirigit a participants de 6 a 96 anys. No es necessita cap requisit previ per a poder participar. Aforament màxim: 200 per sessió

 

Quasi totes les vesprades, des de fa ja anys, entre les sis i les huit de la nit, un grup de joves es reuneix en un dels Quatre Cantons, sota els porxos de l’Edifici Hucha de la Fundació Caixa Castelló al carrer d’Enmig, precisament el punt més cèntric de la ciutat de Castelló. De manera espontània, aquests B-Boys i B-Girls arriben a l’hora convinguda, posen la seua música i per torn es posen a ballar break i músiques de ritme contagiós, generant un rotgle de curiosos vianants que per dies es converteix en multitud.

La joventut i les seues modes sempre han sigut un tema de discussió. Què més dóna si eres emo, punk o dark; si el teu llenguatge és el rock o la música pop; si eres un friki, o si estàs amb els hoygan. El que és realment interessant és veure que en ple segle XXI la nostra societat s’ha anat subdividint fins a aconseguir que cada persona tinga la seua pròpia identitat, donant lloc a les subcultures urbanes, “tribus” en les quals els joves s’agrupen per a sentir-se plenament acceptats com a grup. La realitat és que sempre hi va haver un idioma comú propi dels joves i això també incloïa roba, música, menjar, pel·lícules i altres. La diferència d’abans amb els nous temps és que ara es tracta de veritables cultures urbanes.

Com ja va fer l’artista Miguel Trillo amb l’objectiu de la seua càmera en captar l’esperit dels moviments juvenils en els anys huitanta, nosaltres hem de girar el nostre també cap a la platea, sempre en constant canvi i reciclatge, en la qual cada u és la millor obra que pot crear. Ha arribat el moment d’invitar-los a passar a la Sala Sant Miquel de Castelló per a impregnar-nos de la seua indescriptible efervescència.

La Fundació Caixa Castelló proposa un taller de danses urbanes, de 60 minuts de duració (prorrogable tot el temps que siga necessari si el ritme acompanya), per a participants de 6 a 96 anys a la Sala Sant Miquel de Castelló, sense necessitat de tindre coneixements professionals de dansa previs.

El taller serà impartit per Paula Escamilla (Castelló, 1989), una apassionada del llenguatge del moviment i del freestyle (improvisació), llicenciada en art dramàtic per l’ESAD València. A més, ha complementat la seua formació amb tècniques de mim corporal i teatre físic. Quant a dansa, està especialitzada en danses urbanes, dancehall i twerk, de la qual és campiona d’Espanya (2024) i una respectada mestra a nivell nacional. Però el que més caracteritza Paula és la seua passió per romandre en continu procés de creixement i evolució a la recerca d’un llenguatge propi expressiu.

Des de l’emblemàtica Cia. Xarxa Teatre ha estat en festivals internacionals d’Europa, Àsia i Amèrica. És cofundadora d’Escandall Teatral (2018), companyia de teatre de carrer que s’encarrega d’abordar temàtiques socials i actuals per les quals ha sigut mereixedora d’una candidatura a millor espectacle de teatre de carrer en els Premis Max 2020 amb “XX”, el seu primer espectacle en solitari.

L’objectiu és que els participants desenvolupen la seua habilitat, creativitat i estil.