Mediació artística

 

EdredonLab: “Molts monstres, una festa i una migdiada”

 

Dissabte, 17 de febrer, 11.00 i 12.30 hores. Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló.
Durada: 60 minuts. Entrada gratuïta amb reserva aquí

 

El col·lectiu de mediació artística EdredonLab s’endinsa en l’exposició Post Lux Tenebrasde l’artista Alejandro Ocaña, per a descobrir-nos, com a eix transversal a la pròpia exposició, els secrets amagats entre les ombres de l’obra que mostra la sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló.

Durant aquest recorregut coneixerem els conceptes clau que vertebren tant aquesta mostra com l’obra de l’artista, profundament lligats a la seva pròpia història personal i la seva visió del món. Com si d’una narració es tractés, transitarem l’exposició intentant revelar els secrets dels personatges demoníacs i monstruosos que allí es troben, com a Don Pacho, l’hoste i protagonista de l’exposició.

El recorregut culminarà amb un banquet/conversatorio amb l’artista, en el qual es passarà a formar part, també nosotres, d’aquesta festa monstruosa.

El jove artista Alejandro Ocaña (Vila-real, 1999) és graduat en Belles arts per la UPV de València. El seu treball s’ha mostrat ja en nombrosos espais d’instal·lació i acció, entre ells l’IVAM de València.

‘Post Lux Tenebras’ és una exposició que realitza un recorregut vital que ens posa en contacte amb una sèrie de monstres que ens permeten entrar en una meditació profunda provocada per l’excés de la gola.

El col·lectiu artístic EdredonLab de mediació i educació a través de l’art, va ser creat en el marc del màster Permea de la Universitat de València amb la finalitat d’abordar projectes multidisciplinaris que involucrin agents i sabers propis d’àrees diverses com poden ser la pedagogia, la història i la creació artística però també les ciències socials i experimentals. Està compost per Marina Incertis, Alejandro Ocaña, Sàhara Dolores i Sara Aliana.