Presentació-col·loqui

Juan Redón i Ágatha Ruiz de la Prada: ‘Red*on Toy*s: Col·lecció Juan Redón’

Dimarts, 2 d’octubre, 19:00 hores. Centro Casa Asia-Madrid. Palacio de  Cañete. C/ Mayor 69, de Madrid.

Amb la participació de Menene Gras, directora de Cultura y Exposiciones de Casa Asia i Carmen Moreno, directora adjunta de Casa Asia-Madrid.

 

RED*ON TOY*S (Col·leccin Juan Redón) va presentar a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló, del 26 de gener al 7 d’abril de 2018, el resultat de la intersecció d’Art, Toys i Artoys en l’arriscada i provocadora col·lecció de Juan Redón (Port de Sagunt, 1957), l’arquitecte i col·leccionista valencià establit a Barcelona, que actualment desenvolupa la seua labor professional a Detroit, i del que ara es presenta el catàleg editat per a l’ocasió per la Diputació de Castellón.

Va començar la seua col·lecció l’any 1994 amb l’adquisició d’una peça de l’artista Juan Pablo Ballester per a ampliar, des de 1996, amb una col·lecció de fotografia d’artistes nacionals com Txomin Badiola, Alberto García-Alix o Carlos Pazos, i internacionals com Pierre Gonnord, Robert Gligorov, Erwin Olaf o Edward Lucie-Smith. Parts de la seua transgressora col·lecció d’art contemporani estan dipositades en ARTIUM (Vitòria) i en el IVAM (València), a més d’haver sigut exposades en nombroses exposicions col·lectives.

Des de fa tretze anys col·lecciona artoys l’origen dels quals va ser una altra de toys, molt anterior, especialment d’objectes de Mickey Mouse i Batman. El artoy és resultat de la cultura de el “featuring” (“col·laboració”), la fi de la qual és crear joguets d’artista i de dissenyador col·leccionables produïts en edició limitada i en tot tipus de materials. Es tracta d’una tendència bastant nova, sorgida a Hong Kong en la dècada dels 90, quan dissenyadors de la ciutat van començar a usar vinil suau per a crear joguets dissenyats per ells mateixos. Una moda que acabaria per convertir-se en la manifestació que identificaria a una tribu urbana de dissenyadors, il·lustradors, artistes gràfics i grafiteros que ràpidament es va estendre per molts altres llocs, arribant a implicar a grans artistes que es van bolcar a experimentar amb artoys.

La col·lecció de Juan Redón presenta obres dels més diversos artistes, amb figures de plàstic de Mickey Mouse, Batman o Astre Boy; Artoys de Kaws, Ron English, Gary Baseman, Tim Biskup o Kozick, a més de presentar treballs d’artistes com Antonio Saura o Eduardo Rierol, entre uns altres, envoltats de fotos de Liliana Porter, Lionel Bayol-Thémines o Eugenio Vizuete.

Entrada lliure fins a completar aforament.

Copy foto de Miguel Trillo.